Wednesday, 11 January 2017

PAKEJ PROMOSI SEMPENA TAHUN BARU CINA 2017



Karnival Menyambut Tahun Baru Cina

Menang Dengan Pembelian Pakej (Cabutan Bertuah)
09/01/2017 - 24/03/2017

Ada 6 kelebihan beli package SNE Capsule atau LA'SOUL skincare package
============================================================
① SNE Capsule 3 kotak (1 pakej) ONLY RM550, jimat RM80
LA'SOUL 6 jenis products (1 pakej) ONLY RM699, jimat RM244

② beli 1 pakej dpt 1 coupon, beli 6 pakej dpt 10 coupon, beli 10 pakej dpt 30 coupon
③ Coupon utk cabutan bertuah
1st Prize(1) RM18,888
2nd Prize(2) RM3,888
3rd Prize(2) RM1,888
Hadiah Istimewa(50) RM138
Hadiah Saguhati(100) RM88

④ utk menyertai pasukan kami, join Gold Francais ONLY 10 pakej (jimat 4000pv)
⑤ 10 pakej jadi JM, jimat 4000pv
⑥ Rekrut ahli baru sendiri dpt kupon cabutan juga

keterangan lanjut berhubung produk dan lain-lain info :
sila whatsapp : 0102367509 / 0123253048

Tuesday, 10 January 2017

MIND SET



πŸ’œ Yang Kaya Makin Kaya , Yang Miskin Makin Miskin ! Masalahnya bukan pada jumlah harta , tapi pada MIND SET . MindSet yng harus diubah terlebih dahulu πŸ’œ - Robert T.Kiyosaki .
Mengapa pilih bisnes network ?

" Network : Satu industri yang telah membuktikan bahawa 'OrangBiasa' boleh mencapai KEJAYAAN LUAR BIASA ! "

NETWORK MARKETING , Bisnes yang melahirkan paling ramai Jutawan Dunia !

Kenapa SFC ?
SNE FRANCHISE CONCEPT : Satu bisnes Trend yang menjalankan gabungan konsep franchise dan Network .
1) BERJENAMA : < 500 K testimoni
2) Sistem : Platform 14 tahun
3) Tiada Risiko : 100% aset cair
4) Modal rendah
5) 4 jenis INCOME .
.
Tunggu apa lagi ? 2020 semakin hampir ! Negara berwawasan melahirkan insan yang Berwawasan !
bertindak segera !
Kejayaan menghampiri Anda πŸ‘

PERKONGSIAN ILMU : Azizan Osman - IMKK : Sept 2015 (Modul 1)


"DUIT TAK PERGI PADA ORANG YANG TAK TAHU NAK BUAT APA DENGAN DUIT ITU"

"APA YANG SAYA TAHU MENENTUKAN PENDAPATAN SAYA"

UPGRADE DIRI - BANGKIT - BETULKAN EKONOMI - BERUBAH

BUAT KEPUTUSAN UNTUK BERUBAH!

CARI MENTOR YANG POWER/ BERJAYA
1. BELAJAR ILMU
2. IKUT SISTEM
3. SEDUT STRATEGI

TINDAKAN MESTI LUAR BIASA

TINDAKAN MESTI BERANI!!




Thursday, 8 December 2016

KESIHATAN : TAJI TULANG


 


Definisi

Taji tulang adalah tulang tambahan yang berkembang di sepanjang tepi tulang, juga disebut osteofit. Tulang taji sering terbentuk pada titik di mana tulang bertemu satu sama lain – pada sendi. Taji tulang juga bisa terbentuk pada tulang belakang.

Penyebab utama taji tulang adalah kerusakan tulang yang terjadi seiring dengan bertambahnya usia dan seringkali terkait dengan osteoarthritis. Kebanyakan taji tulang tidak menimbulkan gejala dan biasanya tidak terdeteksi hingga bertahun-tahun. Taji tulang tidak memerlukan pengubatan. Keputusan tentang pengubatan tergantung pada lokasi taji dan akibatnya terhadap kesehatan.

Gejala

Kebanyakan taji tulang tidak menimbulkan gejala dan tanda-tanda apapun. Penderita bahkan tidak akan menyedari kondisi ini sampai ia menjalani prosedur sinar-X untuk deteksi penyakit lain guna mengungkap adanya pertumbuhan abnormal pada tulang. Dalam beberapa kes, taji tulang dapat menyebabkan rasa sakit dan hilangnya gerak pada sendi.

Gejala spesifik tergantung lokasi taji tulang. Contohnya termasuk:

Lutut. Taji tulang di lutut akan menimbulkan rasa sakit ketika kaki diregangkan atau ditekuk. Tulang tambahan (tulang taji) ini bisa menyelinap di antara tulang dan tendon yang berfungsi menjaga gerak tulang agar tetap normal.

Tulang belakang. Taji tulang pada tulang belakang dapat mempersempit ruang yang berisi sumsum tulang belakang. Taji tulang ini dapat menjepit saraf tulang belakang atau akar saraf dan terkadang dapat mengakibatkan kaki dan lengan terasa lunglai atau mati rasa.

Pangkal paha. Taji tulang dapat menimbulkan rasa sakit ketika seseorang menggerakkan pinggul, dan terkadang bisa merambat hingga ke lutut. Tergantung pada tempatnya di tubuh, tulang taji juga dapat membatasi gerak sendi pinggul.

Bahu. Taji tulang dapat menggeser manset rotator, sekelompok otot dan tendon yang membantu mengontrol gerakan bahu. Hal ini dapat mengakibatkan pembengkakan (tendinitis) dan robekan dalam manset rotator.

Jari tangan. Taji tulang yang tampak seperti benjolan di bawah kulit dapat membuat sendi di jari-jari tangan terlihat menonjol.

Buatlah janji dengan doktor Anda jika Anda merasakan sakit atau bengkak pada satu atau lebih sendi atau jika Anda memiliki kesulitan menggerakkan sendi. Supaya dapat membantu mencegah atau memperlambat kerosakan sendi lebih lanjut.

Penyebab

Kerosakan arthritis disebabkan penuaan (osteoarthritis) adalah penyebab paling umum dari taji tulang. Ketika osteoarthritis memecah bantalan ujung tulang rawan, tubuh akan berusaha memperbaiki kelemahan dengan menciptakan taji tulang di dekat daerah yang rusak. Tulang tambahan ini dapat membantu meningkatkan kemampuan tulang menahan beban.

Komplikasi

Taji tulang dapat terputus atau terpisah dari tulang yang lebih besar, dan membuat tulang tubuh menjadi longgar (loose bodies). Seringkali, taji tulang yang tidak merekat kuat pada tulang utama ini mengambang di sendi atau tertanam di lapisan sendi (sinovium).

Loose bodies dapat terseret ke posisi di antara tulang-tulang pembentuk sendi, menyelinap di antara tulang-tulang tersebut dan menyebabkan sendi terkunci – suatu kondisi di mana ada sesuatu yang rasanya membatasi gerak sendi. Penguncian sendi ini boleh pulih dan berulang kembali saat tulang tambahan bergerak masuk dan keluar dari sendi.


Produk Kesihatan SNE yang disyorkan untuk merawat : 



keterangan lanjut berhubung produk dan lain-lain info :
sila whatsapp : 0102367509 / 0123253048

Wednesday, 7 December 2016

SNE SFC Franchise Concept Entrepreneur Malay Video Clip

TALK ABOUT SNE ~ FRANCHISE

CARI BISNES YANG ADA PESAING
Ramai usahawan takut persaingan. Kata mereka, persaingan merampas market share dan boleh membunuh. Betul, bagaimanapun cuba kita lihat dari sisi yang lain pula:
Pertama, apabila ramai pesaing, itu menunjukkan bisnes tersebut ada ramai pembeli. Cuba tanya orang yang pertama keluarkan sesuatu produk. Wah, bagai nak gila dia kena yakinkan pengguna.
Nah, sekarang cuba pula bayangkan kita berada dalam bisnes tersebut seorang diri. Sunyi sepi kan?
Kedua, orang sukar nak percaya apabila syarikat baru menawarkan sesuatu produk atau perkhidmatan. Apabila ada syarikat lain sebagai pesaing, ia memberikan legitimasi kepada produk atau perkhidmatan kita.


Orang takut untuk makan jika kita sahaja yang jual kicap bercili. Bagaimanapun apabila ramai orang jual produk yang sama, orang yakin dengan produk tersebut.
Ketiga, persaingan menjadikan minda kita sentiasa bekerja. Usahawan berdaya saing akan sentiasa menentukan dia mempunyai unique value proposition dan competitive advantage.
Cuba lihat bagaimana kapalterbang berada di udara. Dalam sesetengah masa, kapalterbang ini berada di dalam ruang udara yang sama. Apa yang menjadikan kapalterbang ini tidak berlanggar ialah setiap satu berada pada lapisan ketinggian yang berbeza.
Bisnes juga begitu. Usah takut!


Berminat nak join bisnes??
sila whatsapp : 0102367509 / 0123253048


Monday, 5 December 2016

TALK ABOUT SNE - FRANCHISE

Teringin mau jadi stockist SNE sebab banyak faedah?
" Tapi paling minimum RM3200 untuk jadi stockist. mana mampu bayar sekaligus?? Kalaulah saya jadi stockist senang2 boleh dapat income lebih sebab sedangkan jadi VVIP member pun boleh jana ratus2 inikan pula kalau jadi stockist. Kalau jadi stockist, siok2 saya pegang stock. Senang kerja, senang atur sama customer sebab some of my customer prefer readystock alasan x sabar mau pakai produk. Banyak faedah lagi tu. Ada pelbagai jenis bonus. Tapi mahal baaah.. macamana bah ni. Lagi2 sekarang mana cukup belanja kalau harap gaji saja, mesti cari alternatif lain. Tingu dia , 4-5 figure sudah income jadi SFC , bikin jealous. Sa bolehkah ah?? "
Siapa yg berfikiran macam ni? Kita sama. Tapi ada jalan bah sebenarnya. Sebab semua benda ada jalan mah kan. Yg penting set in mind yg ko mau ada komitmen.
MODAL HANYA SEKALI..MAU ADA STOK SENDIRI BERMULALAH DARI MODAL KECIL RM3200. TIDAK CUKUP MODAL AMBIK STOK DAFTAR MENJADI VVIP MEMBER ANDA LAYAK DIBAYAR MEMPERKENALKAN 1 ORG AKAN DIBAYAR RM47.
Dont Worry d SNE kita akan diajar SISTEM yang betul, education FREE..kita ada mentor yang HEBAT tergolong dari GEN YOUNG.apa yang diperlukan hanyalah sedikit masa anda sumbangkan untuk belajar dan upgrade diri..
DALAM BISNES KENA BERANI MENCUBA. SEBAB KALAU KAU TIDAK BERANI, KO GIGIT KUKU SAJALAH NAMPAK ORANG BERJAYA. KENAPA MAU RAGU2 DENGAN SNE? BANYAK SUDAH TESTIMONI ORANG BERJAYA KELUAR DARI FINANCIAL PROBLEM MELALUI SNE. SEBAB ITU SAYA PUN BERANI.


TALK ABOUT SNE FRANCHISE

Pernakah kmu p mbeli Produk Kesihatan sana d Imago...trus tu kedai bgi ko duit RM 47.00?
Ada SALE produk Kecantikan d SURIA ko bwa kwan2 p membeli...tu kedai ada bgi ko RM 47.00??
Balik2 ko beli barang d kdai yg sama...ada kedai bgi ko Bonus hujung bulan?

πŸŒ‹SoaTiada kannnnn...?
lan bertubi-tubi RM47?
πŸ‘‰kenapa company bagi RM47?
πŸ‘‰habis lah ko kena bagi RM47, nanti orang ada masalah ko yang kena cari
πŸ‘‰kenapa mesti beli barang, baru boleh masuk member?
πŸ‘‰kenapa, kenapa, kenapa & kenapa

Jawapan SNE MARKETING
============================
Bersyukur lah apabila usaha kecil anda di hargai...

CONTOH SITUASI:
Cik Kiah beli SOYFEE,
Cik Kiah jadi member SNE,
Cik Kiah share dengan kawan2,
Kawan-kawan Cik Kiah jadi member.
Cik Kiah dapat RM47.00.... NAMPAK???
Jadi lah seperti Cik Kiah.
Bijak berbelanja, bijak menabung, bijak sharing.
Hubungi KAMI untuk kisah lanjut Cik Kiah: