Wednesday, 7 December 2016

SNE SFC Franchise Concept Entrepreneur Malay Video Clip

TALK ABOUT SNE ~ FRANCHISE

CARI BISNES YANG ADA PESAING
Ramai usahawan takut persaingan. Kata mereka, persaingan merampas market share dan boleh membunuh. Betul, bagaimanapun cuba kita lihat dari sisi yang lain pula:
Pertama, apabila ramai pesaing, itu menunjukkan bisnes tersebut ada ramai pembeli. Cuba tanya orang yang pertama keluarkan sesuatu produk. Wah, bagai nak gila dia kena yakinkan pengguna.
Nah, sekarang cuba pula bayangkan kita berada dalam bisnes tersebut seorang diri. Sunyi sepi kan?
Kedua, orang sukar nak percaya apabila syarikat baru menawarkan sesuatu produk atau perkhidmatan. Apabila ada syarikat lain sebagai pesaing, ia memberikan legitimasi kepada produk atau perkhidmatan kita.


Orang takut untuk makan jika kita sahaja yang jual kicap bercili. Bagaimanapun apabila ramai orang jual produk yang sama, orang yakin dengan produk tersebut.
Ketiga, persaingan menjadikan minda kita sentiasa bekerja. Usahawan berdaya saing akan sentiasa menentukan dia mempunyai unique value proposition dan competitive advantage.
Cuba lihat bagaimana kapalterbang berada di udara. Dalam sesetengah masa, kapalterbang ini berada di dalam ruang udara yang sama. Apa yang menjadikan kapalterbang ini tidak berlanggar ialah setiap satu berada pada lapisan ketinggian yang berbeza.
Bisnes juga begitu. Usah takut!


Berminat nak join bisnes??
sila whatsapp : 0102367509 / 0123253048


Monday, 5 December 2016

TALK ABOUT SNE - FRANCHISE

Teringin mau jadi stockist SNE sebab banyak faedah?
" Tapi paling minimum RM3200 untuk jadi stockist. mana mampu bayar sekaligus?? Kalaulah saya jadi stockist senang2 boleh dapat income lebih sebab sedangkan jadi VVIP member pun boleh jana ratus2 inikan pula kalau jadi stockist. Kalau jadi stockist, siok2 saya pegang stock. Senang kerja, senang atur sama customer sebab some of my customer prefer readystock alasan x sabar mau pakai produk. Banyak faedah lagi tu. Ada pelbagai jenis bonus. Tapi mahal baaah.. macamana bah ni. Lagi2 sekarang mana cukup belanja kalau harap gaji saja, mesti cari alternatif lain. Tingu dia , 4-5 figure sudah income jadi SFC , bikin jealous. Sa bolehkah ah?? "
Siapa yg berfikiran macam ni? Kita sama. Tapi ada jalan bah sebenarnya. Sebab semua benda ada jalan mah kan. Yg penting set in mind yg ko mau ada komitmen.
MODAL HANYA SEKALI..MAU ADA STOK SENDIRI BERMULALAH DARI MODAL KECIL RM3200. TIDAK CUKUP MODAL AMBIK STOK DAFTAR MENJADI VVIP MEMBER ANDA LAYAK DIBAYAR MEMPERKENALKAN 1 ORG AKAN DIBAYAR RM47.
Dont Worry d SNE kita akan diajar SISTEM yang betul, education FREE..kita ada mentor yang HEBAT tergolong dari GEN YOUNG.apa yang diperlukan hanyalah sedikit masa anda sumbangkan untuk belajar dan upgrade diri..
DALAM BISNES KENA BERANI MENCUBA. SEBAB KALAU KAU TIDAK BERANI, KO GIGIT KUKU SAJALAH NAMPAK ORANG BERJAYA. KENAPA MAU RAGU2 DENGAN SNE? BANYAK SUDAH TESTIMONI ORANG BERJAYA KELUAR DARI FINANCIAL PROBLEM MELALUI SNE. SEBAB ITU SAYA PUN BERANI.


TALK ABOUT SNE FRANCHISE

Pernakah kmu p mbeli Produk Kesihatan sana d Imago...trus tu kedai bgi ko duit RM 47.00?
Ada SALE produk Kecantikan d SURIA ko bwa kwan2 p membeli...tu kedai ada bgi ko RM 47.00??
Balik2 ko beli barang d kdai yg sama...ada kedai bgi ko Bonus hujung bulan?

πŸŒ‹SoaTiada kannnnn...?
lan bertubi-tubi RM47?
πŸ‘‰kenapa company bagi RM47?
πŸ‘‰habis lah ko kena bagi RM47, nanti orang ada masalah ko yang kena cari
πŸ‘‰kenapa mesti beli barang, baru boleh masuk member?
πŸ‘‰kenapa, kenapa, kenapa & kenapa

Jawapan SNE MARKETING
============================
Bersyukur lah apabila usaha kecil anda di hargai...

CONTOH SITUASI:
Cik Kiah beli SOYFEE,
Cik Kiah jadi member SNE,
Cik Kiah share dengan kawan2,
Kawan-kawan Cik Kiah jadi member.
Cik Kiah dapat RM47.00.... NAMPAK???
Jadi lah seperti Cik Kiah.
Bijak berbelanja, bijak menabung, bijak sharing.
Hubungi KAMI untuk kisah lanjut Cik Kiah:



INFO : STRES DAN KECANTIKAN


 STRESS & KECANTIKAN 
Stress bukan sahaja boleh menyebabkan kesihatan kita terganggu malah boleh merosakkan kulit
Stress boleh membawa kepada masalah
 Hormon tidak seimbang
 Pengeluaran hormon kartisol berlebihan dan menyebabkan penuaan lebih cepat (dehydrate)
 Menjejaskan imun sistem
 Melambatkan proses penyembuhan di badan @ kulit
 Mencetuskan permasalahan kulit @ badan yang sedia ada seperti jerawat, eczema dan sewaktu dengannya
 Rambut gugur dan uban tumbuh dengan cepat
 Kekurangan tidur yang berkualiti
 Pengeluaran hormon kartisol berlebihan juga boleh meningkatkan selera makan/sugar craving
Jangan stress2 hokay? Sambil2 zikir, istighfar, selawat. InsyaAllah, tenang sikit nanti πŸ˜˜πŸ˜˜




Monday, 28 November 2016

INFO : TALK ABOUT SFC

KENAPA ORANG BERJAYA ITU BERJAYA πŸ˜Š
 Sikap dia berbeza..
Orang berjaya dia TAK suka komplen. Tak macam orang
gagal. Semua nak komplen.
"Apa la tak ada parking",
"Apa la tak ada makan?"
"Apa la pen kertas pun tak bagi"
" Tengok orang tu belum kaya dah sombong"
(kita sedang bercakap or termengata orang tu sedang gigih berusaha)
Orang gagal sibuk kira benda yang tak jadi.. Mentaliti dia berbeza.. Sikap dia berbeza. Kesabaran dia berbeza. Dia suka duduk saja.. Walaupun dia tak ada kerja, dia x cari kerja.. sentiasa negatif.. tak rebut peluang..

ORANG BERJAYA YANG POSITIF
 Mereka ini pantas.
Pantas buat keputusan, pantas buat tindakan. Dia nak, dia tetap nak... Tak pikir pun macamana nak jadi... Nak berniaga buat je dulu.. Ada orang pikir langit dan bumi, tapi orang berjaya buat je dulu, dia tau Allah akan uruskan seterusnya.
 Mereka sanggup invest untuk kejayaan mereka.
Invest wang, tenaga dan masa santai2 mereka...
 Mereka bina RANGKAIAN yang bagus.
Maksud RANGKAIAN: Anda adalah siapa kawan anda.
Siapa nak hidup berubah? Upgrade kawan yang positif..
 Mereka dah buat keputusan dari awal yang mereka nak berjaya.
Tak percaya???? Pegi lerrr tanya mereka yang berjaya..
 Mereka berkawan dengan orang yang betul.
 Mereka tidak bertangguh.
Fast action fast result. Kepantasan pemilik bisnes
mempengaruhi keputusan bisnes dia.. fikirkan kepantasan bisnes sendiri..
Kalau kita sebagai owner ni lembap, agak barang yang order tu bila nak siap? ni dalam kepala bagi fikiran orang nak berjaya.
 Tidak menghiraukan kutukan
Ada setengah orang berniaga, bisnes bagus. Tapi sibuk
melayan apa orang cakap. Tak ada ilmu, sibuk layan
kutukan orang.
 Fokus
Fokus pada apa jua bisness yang dijalankan.. Itu pun dah boleh jadikan anda seorang JUTAWAN!.
Fokus 1 masalah pada 1 masa. Di mana ada masalah, di
situ ada peluang. Di mana ada peluang, di situ ada wang. Di mana ada wang, di situ ada kekayaan.
 Mereka konsisten & persistent...
Persistent, tak mudah putus asa. Bila dah usaha MESTILAH di iringi dengan DOA.. Kalau mentaliti biasa mesti tak dapat le.
Untuk insan-insan HEBAT!!
Semoga mendapat kejayaan dan kekayaan di dunia akhirat!!!!

Thursday, 10 November 2016

TIPS : PENGGUNAAN LA'SOUL SKINCARE BOLEH JANA INCOME


Saya bagi tips untuk guna Lasoul Tanpa keluar $$$..
Bagaimana jana income dengan Lasoul?

πŸ‘‰ Guna Produk Lasoul - Ambil Sleeping Mask dulu utk permulaan kalau kurang bajet 
πŸ‘‰ Sharing kebaikan Lasoul dgn kawan2 - Paling Senang Post d FB
πŸ‘‰ Ajak mereka cuba produk Lasoul
πŸ‘‰Daftarkan mereka jadi Ahli. Setiap seorang yang didaftarkan, anda layak terima introducer bonus Rm47. 

Bayangkan diri anda mampu daftar 30orang sebulan? Rm47 x 30 = Rm1410.
How to start? Join member serendah Rm166 dapat product, membership n voucher Rm50 , anda sudah boleh start mini Bisnes Lasoul/Sne.πŸ’°πŸ’°πŸ’°

Kelebihan Lasoul Skincare
πŸŽ€ Produk Selamat ada KKM
πŸŽ€ Produk dari Korea
πŸŽ€ 100% Semulajadi
πŸŽ€ Boleh Menyelesaikan semua Masalah Skin
πŸŽ€ Pertama kali penggunaan sudah boleh rasa kesan
πŸŽ€ Sesuai untuk semua jenis kulit
πŸŽ€ Banyak Testimoni/Feedback telah dikeluarkan
πŸŽ€ Jenama lebih dari 13Tahun
πŸŽ€ Mendapat Anugerah produk kecantikan paling cepat nampak kesan πŸ‘